Self Guide Primer Filler EVO

Характеристики и предимства
  • Високо съдържание на твърдо вещество – създава плътно съдържание, което може да се регулира чрез промяна на процента разредители
  • Нова концепция за втвърдител – катализата се извършва във всички посоки на продукта, осигурявайки много по-добра стабилност на продукта – без потъване
  • Незабавно пасва на цвета, дори и с покрития, които съдържат прозрачни пигменти – могат лесно да бъдат покрити с 95% от боите, дори и тези, които обикновено изискват подлакътие
  • Лесен за шлайфане – директно шлайфане с P320 / P400. Завършете с P500 / P600 за светли цветове
  • Променя цвета по време на шлайфане (черното се превръща в неутрално сиво) – действа като направляващ слой, избягвайки използването на спрей матово черно. Също така подчертава дефекти, които обикновено не се виждат при цветни пълнители
  • Отлично съхне – лесно се шлайфа, без да запушва абразивната хартия, ако се използва според инструкциите
  • Без натрупване на твърди частици от боята на дъното на кутията – не се нуждае от разклащане в машина за тониране
вид цена код сваляне
3.75 l Black 209.99 лв. 85814
3.75 l Light grey 209.99 лв. 85815
1 l 99.49 лв. 85816
3.75 l White 245.99 лв. 86171
1 l Transparent 99.49 лв. 86181
Документация
SDS
TDS
Изберете вариация
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 120 лв. Поръчайте до 14:00 ч. от понеделник до петък, за да получите поръчката си на следващия ден.

Приложение

  • Високо съдържание на твърдо вещество – създава плътно съдържание, което може да се регулира чрез промяна на процента разредители
  • Нова концепция за втвърдител – катализата се извършва във всички посоки на продукта, осигурявайки много по-добра стабилност на размерите на продукта – без потъване
  • Незабавно пасва на цвета, дори и с покрития, които съдържат прозрачни пигменти – могат лесно да бъдат покрити с 95% от боите.
  • Лесен за шлайфане – директно шлайфане с P320 / P400. Завършете с шкурки P500 / P600 за светли цветове
  • Променя цвета по време на шлайфане (черното се превръща в неутрално сиво) – действа като направляващ слой, избягвайки използването на спрей матово черно. Също така подчертава дефекти, които обикновено не се виждат при цветен кит.
  • Отлично съхне – лесно се шлайфа, без да запушва абразивната хартия, ако се използва според инструкциите
  • Без натрупване на твърди частици от боята на дъното на кутията – не се нуждае от разклащане в машина за тониране

Инструкции

За да избегнете кондензация, уверете се, че третираните повърхности са със стайна температура (поне 18°/20°C) и не са влажни.
Условията с висока влажност могат да причинят загуба на адхезия след няколко седмици с евентуална поява на големи мехури.
Не е достатъчно да избършете конденза с кърпа, а трябва да изчакате цялата повърхност да достигне стайна температура (около 2 часа – в зависимост от вида и размера на повърхността).
Чрез шлайфане премахнете черния защитен филм върху новите плочи.
1. Преди да нанесете SGPF EVO, внимателно почистете и обезмаслете повърхността, като премахнете всякакви следи от замърсяване и ръжда.
2. Почистете старателно с Acrysol или Panel Degreaser, за да елиминирате всички восъчни и силиконови полиращи материали, мазнини, друго замърсяване, отпечатъци от пръсти.
3. За да осигурите пълно залепване, шлайфайте внимателно околната зона на частта, която ще се третира, като използвате само един вид шкурки: P240/P320.

2 или 3 слоя пълнител могат да покрият следите от шкурка P240/P320.
4. Нанесете първи лек слой грунд/филър 4:1 по обем (6:1 по тегло) върху цялата площ за ремонт, който може да се разреди до 25% с акрилен разредител, като се използва стандартен пистолет за грундиране с дюза 1,8-2,0 и се използва налягане от 2,5-4,0 бара и ветрилообразен спрей, не много отворен.

Ако е необходимо, добавете Ipercure катализатор, при максимална концентрация от 4%.
5. Изчакайте подходящото време за изпаряване, преди да нанесете следващия слой.
6. Никога не нанасяйте твърде дебели слоеве, за да избегнете образуване на мехури, напукване, увисване или бавно изсъхване.
7. В случай на високи температури, уверете се, че продуктът е мокър (гланцов) на повърхността.
8. След нанасяне на необходимия брой слоеве, проверете дали са напълно изсъхнали, преди да започнете да шлайфате. Времето зависи от дебелината: около 4 часа при 20°C и 30 минути при 60°C.
9. За да ускорите съхненето и да осигурите изсъхване (при нанасяне на няколко / по-дебели слоя) използвайте IR лампи. Винаги изчаквайте няколко минути, преди да включите лампата, за да позволите правилното изпаряване на разтворителя и да избегнете кипенето му, създаващо неприятни мехури. Следвайте инструкциите на производителя на лампата, които трябва да дават безопасни разстояния и периоди на сушене в зависимост от мощността.
10. Шлайфане:
Възможни черни дупки след шлайфане показват дефекти на повърхността, която ще се боядисва (наранявания, дупки и т.н.): те трябва да бъдат отстранени преди започване на боядисването.
Може да се боядисва с всякакви водни или разтворителни основи.

Забележка = Животът на втвърдения продукт е около 1 час при 20 °C.

Може да видите още