Fuel Guard 2 - Добавка за смазване и почистване на горивната система

Характеристики и предимства
  • За използване в бензинови и дизелови двигатели
  • Безопасен за катализатори, дизелови филтри за твърди частици и съвместим с всички HDI двигатели
  • Смазва горивните компоненти – удължава живота на горивната  помпата и на инжекторите
  • Разпръсква водата в горивото – предотвратява образуването на корозия, микробно и гъбично замърсяване
  • Дисперсант без пепел – не причинява износване или увреждане на частите на двигателя, намалява отлаганията върху всмукателните клапани и отворите за впръскване на гориво
  • Съдържа антиоксиданти – намалява натрупването на лакове, катрани и смоли
вид цена код сваляне
250 мл Кехлибар 19.99 лв. 83970
Документация
SDS
TDS
Изберете вариация
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 120 лв. Поръчайте до 14:00 ч. от понеделник до петък, за да получите поръчката си на следващия ден.

Приложение

KENT Fuel Guard 2 е разработен предимно като смазващ и почистващ продукт, активната съставка има способността ефективно да премахва въглеродни и пепелни отлагания и да ги разпръсква в системата по време на горене.
Формулираните добавки осигуряват смазващи, антикорозионни, антиоксидантни и противоизносни предимства на осигурете непрекъсната чиста гладка работа на двигателя. Подобрена дисперсионна система премахва водното замърсяване от горивната система, за да се избегне корозия и растеж на микроорганизми. Използван редовно, той също ще предотврати натрупването на утайки и други замърсявания.
KENT Fuel Guard 2 е почистващ препарат за двойна горивна система както за бензинови, така и за дизелови двигатели с вътрешно горене и е съвместим с всички обичайни безоловен бензин/бензин (до и включително E10), червен/офроуд дизел и био – дизел.
Премахва остатъците (гуми, смоли и катрани, които присъстват във всички горива) от вътрешните компоненти, като същевременно формулата смазва и движещите се компоненти. В допълнение, добавката е ефективна при намаляване на нивата на емисии, което е потвърдено и сертифицирано от TÜV THÜRINGEN/Германия. Извършено изпитване за емисии съгласно критериите за изпитване на 70/220/EEC (с измененията от 2003/76/EC) показа намаляване на емисиите на отработени газове (CO, HC) чрез прилагане на препоръчителната доза. Освен това подобрява студеното стартиране и следователно икономията на гориво. Това е почистващ препарат на химическа основа, който разтваря пепел и въглеродни отлагания и остатъци, за разлика от конкурентни продукти, които съдържат образуващи „пепел“ съставки и се опитват да премахнат замърсителите чрез „изтъркване“.

Инструкции

Като непрекъснато третиране: Препоръчва се добавяне на 1 ml към всеки 1 литър гориво, напр. 50 литра гориво изискват 50 ml Fuel Guard 2. Добавете продукта в резервоара за гориво, преди да добавите гориво. Повтаряйте всеки път, когато резервоарът на превозното средство се пълни.
Като еднократен „бърз“ впръскване на гориво и почистване на системата: Препоръчваме добавяне на 5 ml Fuel Guard 2 към всеки литър гориво. напр. За 50 литра гориво са необходими 250 ml Fuel Guard 2. Добавете продукта в резервоара за гориво, преди да добавите гориво. Като интервално „бързо“ почистване го повтаряйте на всеки 8 000 км.
Като приложение за съхранение на сезонни използвани превозни средства: Препоръчваме да добавите 250 – 500 ml Fuel Guard 2 до 50 литра гориво (5 – 10 ml на литър). Непосредствено преди съхраняване на автомобила, добавете продукта в резервоара за гориво, преди да добавите гориво. За максимална защита автомобилът трябва да се съхранява с напълно зареден резервоар. След периода на съхранение двигателят може да работи нормално, без да източвате резервоара за гориво. За периоди на съхранение над 6 месеца се препоръчва двигателят да се стартира и да се провери за гладко изгаряне на старото гориво, преди да поемете автомобила на път.

Може да видите още